Hyppää suoraan sisältöön
Mikä on paras suomalainen frisbeegolf signature -kiekko?

Mikä on paras suomalainen frisbeegolf signature -kiekko?

Mikä on paras suomalainen frisbeegolf signature -kiekko vuonna 2023? Päätimme kysyä asiaa Instagram (@kiekkokingi) seuraajiltamme. Järjestimme tarina -osioomme äänestyksen, joka toteutettiin seuraavasti:

Lisäsimme Instagram tarinaamme kysymysboxin, jossa kysyimme parasta suomalaista signtaure -kiekkoa. Kahdeksan eniten ääniä saanutta olivat olivat Hyttynen (Tuomas Hyytiäinen), Lock Series (Niko Rättyä), The Archer (Väinö Mäkelä), Royal Rage (Leo Piiroinen), Otso (Seppo Paju), Raino (Severi Saviniemi), Nordic Phenom (Niklas Anttila) sekä Marja (Topias Jokinen). Järjestimme nämä kiekot puolivälieriin, joiden voittajat seuraajamme äänestivät.

Puolivälierät

Paras Suomalainen Signature -välierä

 

Hyttynen vs. Lock Series

Tuomas Hyytiäisen Hyttynen (Discmania) sai vastaansa Niko Rättyän Lock Serieksen (Discmania / Clash Discs). Vaikka Niko Rättyän "Lokki Senseit" ovat todella suosittuja, ovat Niko Rättyän viimekausien loukkaantumiset vaikuttaneet myös Lock Serieksen suosioon. Tuomas Hyytiäisen Hyttynen voitti Lock Serieksen kohtuullisen selkeästi keräten 64% äänistä.

Archer vs. Royal Rage

Väinö Mäkelän Archer (Prodigy) sai vastaansa Leo Piiroisen Royal Ragen (Discmania). Väinö Mäkelän somesuosio sekä vahvat esitykset pelikentillä ovat nostaneet Archer -sarjan todella suosituksi. Erityisest 2020 Tampereen "sukellusvene -väylän" Hole In One räjäytti Väinö Mäkelän ja Archer -sarjan suosion. Lajilegenda Leo Piiroisen Royal Rage on myös todella suosittu, mutta se ei millään pystynyt vastaamaan Archerin suosioon. Väinö Mäkelän Archer voitti Leo Piiroisen Royal Ragen selkeästi keräten 72% äänistä. 

Otso vs. Raino

Seppo Pajun Otso (Prodigy) sai vastaansa Severi Saviniemen Rainon (Prodigy). Seppo Paju on yksi suomalaisista lajilegendoista ja hänen Otso -sarja on ollut erittäin suosittu. Lisäksi Seppo Paju on tuottanut aktiivisesti videosisältö Youtubeen, joissa myös vastustaja Severi Saviniemi on useasti esiintynyt. Severi Saviniemen Raino on suhteellisen uusi signature -sarja, joiden suosio on myös ollut nopeaa. Asetelma oli erityisen mielenkiintoinen, sillä monet ovat löytänee Severin juurikin Sepon Youtube -videoilta. Seppo Pajun Otso voitti Severi Saviniemen Rainon keräten jopa 88% äänistä. 

Nordic Phenom vs. Marja

2022 Suomen Mestari Niklas Anttilan Nordic Phenom (Discmania) sai vastaansa Topias Jokisen Marjan (Prodiscus). Niklas Anttila voitti 2022 SM -kullan lisäksi myös USDGC -hopeaa, jonka ansiosta Niklas Anttila viimeistään tunnetaan ympäri frisbeegolf -piirejä. Topias Jokisen työskentely sosiaalisessa mediassa on vahvaa, mutta se ei riittänyt Niklas Anttilaa vastaan. Niklas Anttilan Nordic Phenom voitti Topias Jokisen Marjan keräten 89% äänistä. 

Välierät

Paras suomalainen Signtaure välierä?

Hyttynen vs. Archer

Tuomas Hyytiäisen Hyttynen sai välierässä vastaansa Väinö Mäkelän Archer. Tuomas Hyytiäinen ja Väinö Mäkelä edustavat molemmat vahvasti sosiaalisessa mediassa, mutta Väinö Mäkelän esitykset pelikentillä ovat olleet vahvempia. Seuraajiemme mielipide oli kuitenkin selvä - Väinö Mäkelän Archer voitti Tuomas Hyytiäisen Hyttysen keräten 63% äänistä.

Otso vs. Nordic Phenom

Seppo Pajun Otso sai välierässä vastaansa Niklas Anttilan Nordic Phenomin. Seppo Pajun Otso -sarja on erittäin suosittu, mutta Anttila on nostanut suosiotaan erityisesti viimeisen vuoden aikana. Tästä kaksinkamppailusta tuli todella tiukka ja se ratkesi vain muutaman kymmenen äänen erolla. Seppo Pajun Otso voitti tasaisen kilpailun jälkeen Niklas Anttilan Nordic Phenomin keräten 51% äänistä. 

Finaali

Paras suomalainen Signature Finaali

Archer vs. Otso

Kaksi Suomen suosituinta Signature -kiekkoa kohtasivat suhteellisen odotetusti finaalissa - Väinö Mäkelän Archer ja Seppo Pajun Otso. Seppo Paju ja Väinö Mäkelä ovat kisanneet, selostaneet sekä tuottaneet laadukkaita videoita yhdessä jo usean vuoden ajan. Väinö Mäkelän Archer ja Seppo Pajun Otso ovat kiistatta ansainneet paikkansa finaalissa. Äänestyksen lopputulos oli kuitenkin yllättvän selkeä - Väinö Mäkelän Archer voitti Seppo Pajun Otson keräten 64% äänistä. Väinö Mäkelän Archer on suosituin suomalainen signature -kiekko. 

Väinö Mäkelän Archer -sarja on seuraajiemme mielestä paras suomalainen signature -kiekko. Väinö Mäkelä on vakuuttanut niin pelikentillä kuin sosiaalisessa mediassa. Väinö Mäkelä on onnistunut urallaan tekemään paljon oikeita valintoja ja onnistunut henkilöbrändäyksessään loistavasti. Myös Väinö Mäkelän kiekkosponsori Prodigy Disc on osaltaan mahdollistanut niin Archer kuin Otso -sarjan syntymisen.

Onnittelut Väinö Mäkelälle ja Prodigy Discille voitosta!

Paras Signature kiekko Archer

Edellinen artikkeli Mikä on paras frisbeegolf puttiputteri?
Seuraava artikkeli Mikä on paras frisbeegolf -valmistaja?

Jätä kommentti

* Pakollisia kenttiä