Hyppää suoraan sisältöön
Mikä on paras frisbeegolf -valmistaja?

Mikä on paras frisbeegolf -valmistaja?

Mikä on paras frisbeegolf -valmistaja vuonna 2023? Päätimme kysyä asiaa Instagram (@kiekkokingi) seuraajiltamme. Järjestimme tarina -osioomme äänestyksen, joka toteutettiin seuraavasti:

Lisäsimme Instagram tarinaamme kysymysboxin, jossa kysyimme parasta frisbeegolf -merkkiä. Kahdeksan eniten ääniä saanutta valmistajaa olivat Clash Discs, Discmania, Latitude 64, Innova, MVP, Prodigy, Kliffa Discs sekä Discraft. Järjestimme nämä merkit puolivälieriin, joiden voittajat seuraajamme äänestivät.

Puolivälierät

Clash Discs vs. Discmania

Suomalainen Clash Discs sai vastaansa suomalaisen Discmanian. Vaikka Clash Discsin kiekkojen suosio on kasvanut valtavasti, ei se pystynyt vastaamaan Discmanian suosiolle. Discmanian frisbeegolkiekot voitti Clash Discsin ylivoimaisesti keräten 87% äänistä.

Latitude 64 vs. Innova

Ruotsalainen Latitude 64 sai vastaansa amerikkalaisen Innovan. Innova on yksi vanhimmista ja suurimmista kiekkovalmistajista koko maailmassa. Latitude 64 on oma kannattajakunta ja suhteellisen vahva edustus Euroopassa, mutta se ei silti riittäny auttamaan Latitudea voittoon. Innova kiekot voitti Latituden selkeästi keräten 73% äänistä. 

MVP vs. Prodigy

MVP sai vastaansa Prodigyn. Vaikka MVP on kasvattanut suosiotaan erityisesti Simon Lizotten sopimuksen myötä, ei suosio ole edes verrattavissa Prodigyyn Suomessa. Prodigy Disc on ollut jo useamman vuoden Suomen suosituimpia merkkejä erityisesti Seppo Pajun ja Väinö Mäkelän ansiosta. Prodigy voitti MVP:n ylivoimasesti keräten 84% äänistä.

Kliffa Discs vs. Discraft

Juuri perustettu suomalainen Kliffa Discs sai vastaansa yhden maailman suurimmista kiekkovalmistajista - Discraftin. Discraft on ollut alalla pitkään ja sen edustustiimistä löytyy yksi kaikkien aikojen parhaista frisbeegolfaajista - Paul McBeth. Discraft voitti suhteellisen tiukan äänestyksen keräten 63% äänistä.

Välierät

Paras Frisbeegolfmerkki

Discmania vs. Innova

Discmania sai välierässä vastaansa Innovan. Asetelma oli erityisen mielenkiintoinen, sillä Discmanian kiekot tuotettiin Innovan tehtaalla useita vuosia, kunnes vuonna 2021 Discmania avasi oman tehtaansa Ruotsiin. Tämä aiheutti myös paljon kitkaa valmistajien välille ja erimielisyyksiä mallien omistussuhteista. Seuraajiemme mielipide oli kuitenkin selvä - Discmania voitti Innovan keräten 79% äänistä.

Prodigy vs. Discraft

Prodigy kohtasi välierässä Discraftin. Discraftin heikkous erityisesti Suomessa on edustustiimin puuttuminen Euroopasta. Siinä missä Prodigylla on useita Euroopan parhaita pelaajia tallissa, ei Discraftilla ole oikeastaan ketään. Valinta on ollut Prodigylle oikea, sillä se voitti Discraftin keräten 68% äänistä.

Finaali

Paras Frisbeegolvalmistaja 2023

Discmania vs. Prodigy

Kaksi Suomen suosituinta Frisbeegolf -merkkiä kohtasivat odotetusti finaalissa. Prodigy ja Discmania. Molempien suosio on Suomessa selkeästi näkyvillä erityisesti nuorten keskuudessa. Äänestyksen lopputulos oli kuitenkin yllättävän selkeä. Discmania voitti Prodigyn sekä parhaan frisbeegolf -valmistajan tittelin keräten 72% äänistä.

Discmania on siis ainakin seuraajiemme mielestä paras frisbeegolf -valmistaja. Yritys on selkeästi tehnyt oikeita valintoja ja se näkyy selkeästi Discmanian suosiossa. Tiimipelaajien valinnat ovat osuneet nappiin: Suomesta Discmaniaa edustavat mm. Niklas Anttila sekä Tuomas Hyytiäinen, Yhdysvalloista tiimistä löytyy yksi frisbeegolfin suurimmista tähdistä Eagle McMahon. 

Onnittelut Discmanialle voitosta!

Discmania - paras firsbeegolfmerkki

Edellinen artikkeli Mikä on paras suomalainen frisbeegolf signature -kiekko?
Seuraava artikkeli Valikoiman laajennus, uudet nettisivut sekä kivijalkamyymälä

Jätä kommentti

* Pakollisia kenttiä